به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان دامپزشكی كشور، 'سید محسن دستور' افزود: در راستای ارتقای امنیت غذایی كشور و تولید پایدار، سالانه طرح ملی مراقبت فعال و غیر فعال علیه 15 بیماری خطرناك و مهم ویروسی در آبزیان از جمله سه بیماری ویروسی خطرناكIPN, IHN و VHS در ماهیان قزل آلا و نیز بیماریهای مشترك قزل آلا نظیر استرپتوكوكوزیس و یرسینیوز اجرا می شود.
وی اظهار داشت: ایران با تولید بیش از 90 هزار تن قزل آلا در سال، پس از تركیه در مقام دوم منطقه و پس از نروژ و تركیه در مقام سوم جهان قرار دارد.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور تصریح كرد: در راستای حفظ و صیانت از سرمایه های ماهیان سردآبی كشور، در سال گذشته از 117 مركز تكثیر و 2 هزار و 776 مزرعه پرورش ماهیان سردآبی، اقدام به 9 هزار و 345 مورد بازدید شده است.
به گفته وی، همچنین شش هزار و 258 نمونه آب از این مزارع اخذ و 22 هزار و 631 مورد آزمایش آب ( فیزیكوشیمیایی و میكروبی) انجام شد.
دستور افزود: سال گذشته 34 هزار و 642 مورد نمونه برداری بافتی در مراكز تكثیر و مزارع پرورش آبزیان انجام شد و بر روی این نمونه ها تعداد 77 هزار و 810 مورد آزمایشات مختلف ویروسی، باكتریایی، انگلی و قارچی اجرا گردید.
وی در خصوص اقدامات سازمان دامپزشكی كشور در زمان مواجه با بیماری های مختلف در مراكز تكثیر و پرورش آبزیان گفت: در صورت گزارش هر گونه بیماری در این مراكز، بسته به نوع بیماری و ماهیت آن اقدامات ریشه كنی، درمان، واكسیناسیون انجام می شود.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور افزود: با نظارت های پیوسته در این مراكز، ماهیان تولیدی در مزارع كشور از نظر بهداشتی سالم هستند.
وی در خصوص نظارت بر تولید فرآورده های شیلاتی افزود: سازمان دامپزشكی كشور هر سال طرح ملی پایش باقیمانده ها همچون آنتی بیوتیك های مجاز و غیرمجاز، فلزات سنگین، رنگ ها در قزل آلا و میگو را اجرا می كند و بررسی ها در این مراكز حاكی از سلامت این محصولات است.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور ضمن اعلام ممنوعیت كاربرد مالاشیت گرین كه جزو مواد خطرناك و سرطان زا به شمار می رود گفت: در سال جاری تاكنون بیش از دو تن انواع ضد عفونی كننده های مجاز و نیز دو تن محرك ایمنی توزیع شده است.
اقتصام**9186/1594